Mondzorg van Ham - Mirte van Ham zelfstandig mondhygiëniste/kindertandverzorgster

Mirte van Ham, Mondhygiënist.

Opleiding

In 2002 studeerde ik af als mondhygiënist aan de Hogeschool van Utrecht Faculteit Gezondheidszorg. Omdat ik mijn kennis en kunde wilde uitbreiden ben ik vervolgens in 2003  de opleiding tot Kindertandverzorgende in Nijmegen gaan volgen, die ik in 2004 met succes heb afgerond. Na 8 jaar verbonden te zijn geweest aan verschillende tandartspraktijken,  besloot ik in 2010 mijn loopbaan voor te zetten als zelfstandig freelance mondhygiënist. En als beloning op mijn werk start ik 1 november 2013 mijn eigen mondhygiënepraktijk, Mondhygiënepraktijk Molenpad te Boxtel.

Waar sta ik voor

Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Ik neem de tijd voor mijn patiënten en stel ze op hun gemak.  Zelf merk ik dat veel patiënten die ik in de stoel krijg  in enige mate angstig zijn voor het ondergaan van behandeling.  Ik vind dat ik als mondhygiënist de verantwoordelijkheid heb de patiënt op zijn of haar gemak te stellen. Communiceren met de patiënt en empathie tonen is daarbij van essentieel belang. 

Daarnaast verwacht de patiënt ook kwaliteit. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Mondhygiënisten (NVM), de Vereniging voor Parodontologie (NVvP) en ik ben geregistreerd in het kwaliteitsregister.
Als mondhygiëniste in het kwaliteitsregister onderschrijf ik de gedragscode mondhygiëniste en het beroepsprofiel van de vereniging voor mondhygiënisten.Ook neem ik deel aan de klachtenregeling die voldoet aan de wet klachtenregeling cliënten zorgsector.Zefstandige ondernemende mondhygienisten kunnen vanuit het lidmaatschap gebruik maken van de klachtenregeling en de Stichting Geschilleninstantie Mondzorg. beide voldoen aan de Wkkgz. Het bijbehorende email adres [email protected] en telefoonnummer is 030-6571013.

Momenteel ben ik 3,5 dag  werkzaam als  mondhygiënist in mijn eigen Mondhygiënepraktijk.

 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint